Twee-sterrenchef Viki Geunes en mediafiguur Hans Otten sloegen de handen in elkaar en bieden een ervaring waarin Happiness, Accessibility, Openness en Food Experience centraal staan. Het is een restaurant geworden dat niet zomaar een restaurant is en een hotel dat meer is dan enkel een slaapgelegenheid. Het is een plek die eerder een ontmoetingsplaats is. Een plaats in een leuke omgeving, waar iedereen de hele dag terecht kan om gelijk welke reden: ontspanning, werk, liefde, ontdekking.

Voor het volledige design van zowel het restaurant als het hotel was Karine Ribbens en haar bureau April One verantwoordelijk. Ze had een duidelijke visie op het ontwerp waarbij ze koos natuurlijke kleuren die rust uitstralen in een urban setting.

Bouw- en interieurbedrijf Beneens mocht de volledige inrichting van het hotel, lounge en restaurant voor zich nemen.

Met dit project sleepten we een nominatie voor de schrijnwerkawards 2017 in de wacht. Voor de liefhebbers citeren we uit de beschrijving van de jury:

In de foodbar en de lounge ligt een vloer uit glasmozaïek in wit, grijs en zwart. In het restaurant werd parket in Hongaarse punt gelegd. De muren kregen een neutrale kleur en er werden speciale schildertechnieken met zand en steentjes gebruikt.
De grote, hoge ramen zorgen voor veel lichtinval – wat de ruimte opmerkelijk luchtig maakt. De oorspronkelijke rondbogen in het plafond werden gerestaureerd en er werd speciaal ontworpen verlichting in verwerkt. Eyecatcher in het restaurant is het grafisch paneel aan de muur.

De tafels in de bar hebben allemaal een verschillende zithoogte en staan symbool voor verschillende belevingen. Geen enkele hotelkamer is een kopie. In elke kamer krijg je een ander gevoel en impressie. Zo blijf je bij elk verblijf nieuwe dingen ontdekken. Al wordt er zeker geen stijlbreuk gepleegd. In bepaalde kamers werd met blauwe en groene kleuren gewerkt, terwijl andere net heel lichte kleuren kregen. Een verrassend en opvallend element in het design is het staal dat overal terugkomt.”

De keuze van de architecte voor een twintigtal verschillende complementaire materialen of kleurafwerkingen geven een bijzonder luxueuze en aparte uitstraling.

Alle meubilair werd door de architecte op maat ontworpen en bijna elk stuk was afwijkend. Dit legde wel een grote druk op de productievoorbereiding en de meubelmakers. De combinatie van verschillende materialen bij elkaar (zoals leder en fineer) en de te voorziene technieken in de vele (bar)meubeltjes maakten het niet eenvoudiger.

De afwerkingsgraad is hoog. In samenwerking met de schilders werden prachtige muurschilderingen aangebracht en werden meubels in eenvoudig materiaal (mdf) tot een unieke en erg luxueus aandoend geheel gemaakt.

Een bijzondere vermelding verdient het scheidingsmeubel met twee open koelelementen in het restaurant. In dit meubel dat bewerkt is met lambrisering van eiken latten met schuine kanten is de condensafvoer van de glazen koelbakken voorzien naar de kelder.

De architect speelde sterk met de retro- en luxueus aandoende driekhoekslambrisering. Deze komt ook terug in de lambrisering van de eetruimte zelf en ook in de lounge. In de lounge zijn de latten echter van rubberwood in notenlook.

Met dank aan fotograaf Adriaan Van Looy (copyright) voor het gebruik van zijn foto's.

Interesse? Wij bellen u!