Bij het ontwerp van deze toonzaal van D’Hondt op de Antwerpse-steenweg in Geel stonden lichtinval en functionele en open binnenruimtes centraal. Daarom werd er bijvoorbeeld gekozen voor een grote zijgevel aan de zuidkant met gevelelementen in glas.

Het volledige project werd van ruwbouw tot afwerking door ons uitgevoerd. Bij dit project gebruikten we als eerste in België de glasgevelelementen van Reynaers. Deze aluminium-op-houtprofielen CW50 On Wood werden met de houten kant naar buiten geplaatst.

De houten stijlen dragen de aluminium profielen. De keuze voor hout kwam er niet enkel om het design, maar sloot ook aan bij de handelsactiviteit van de opdrachtgever, die vooral (houten) ramen en deuren verkoopt. In combinatie met de materiaalkeuze bij dakbedekking en gevel geeft het hout een rustige, eenvormige uitstraling aan het gebouw. Bovendien is het hout nodig om de stevigheid van de constructie te garanderen. 

Het ontwerp voorzag in een centraal hoofdgebouw dat door de dakconstructie naadloos overloopt in twee kleinere achterbouwen van mindere hoogte en diepte. De indrukwekkende dakconstructie is een variatie van het zaagtanddak of sheddak  in combinatie met een zadeldak. Het design citeert de stijl van historische fabriekshallen. Het aan de straatzijde op oost liggend dakschild komt hoger uit om de lichtinval door de grote ramen in de voorgevel te optimaliseren. Precies deze mogelijkheid maakte het daktype in het pre-tl-licht-tijdperk heel populair. Hier vindt het nu een nieuwe toepassing. De bijzondere architectuur en het majestatisch ruimtegevoel maken deze toonzaal tot een plaats waar de klant zich op en top thuis voelt.

Interesse? Wij bellen u!