Deze Van Bommel flagstore in Aalst is door zijn buitengewone moeilijkheidsgraad van realisatie, het inspirerend concept van de architect, het weldoordacht lijnenspel en de niet alledaagse materiaalkeuze een prachtig voorbeeld van interieurinrichting.

Deze winkel is eigenlijk een schoendoos, maar wel een bijzondere... De architect had een zeer uitdagende visie waarbij de winkel werd opgevat als een schoenendoos en de bezoeker ook deze ervaring zou hebben. Deze idee werd radicaal doorgetrokken tot in elk detail. Het lijnenspel moest op vloer, wand en plafond perfect doorlopen. Daarnaast werd een gewaagde keuze van materialen gemaakt voor fineer, koper en leder. Het concept van de schoenendoos werd ook verder uitgewerkt naar de gevel toe waar het kader van het etalageraam uitspringt.

Zowel ontwerp als materiaalkeuze weerspiegelen de exclusieve, kwaliteitsvolle maar ook speelse  eigenschappen van het schoenmerk Van Bommel.

We hebben een winkel in de winkel gemaakt, eerst de structuur en dan de “schoendoos” erin. Het hout is nergens zichtbaar bevestigd. Alle bevestigingen naar de buitenste winkelschil zijn weggewerkt. De verschillende materialen en de radicale aandacht voor perfect lijnenspel vereisten perfecte communicatie met de werkvoorbereiding.

Het lijnenspel tussen de geometrische patronen op de vloer (met wisselend tegel en kopsgeplaatste multiplex), met de kasten, (wit gelakt, rechthoekige motieven), de schabben, de muren in fineer én het plafond moesten perfect op elkaar afgestemd worden.

De tolerantie voor onnauwkeurigheid en afwijking was nul. De keuze van architect en klant voor onze firma was precies gemotiveerd door de moeilijkheidsgraad en beruste op een eerdere samenwerking voor de naburige winkel.

Interesse? Wij bellen u!