De interieurarchitectuur van Donum moest de geëtaleerde producten maximaal benadrukken. Dit werd bereikt door het licht en puur te houden. Om de kelder en de benedenverdieping te verbinden zijn er bijvoorbeeld grote uitsnijdingen in het vloeroppervlak gemaakt. Niet alleen worden de twee ruimtes op die manier visueel verbonden, het daglicht krijgt ook vrij spel in de hele winkel. Het polybeton, de witte muren en het spel met verschillende plafondhoogtes – tussen de 3,50 en 4,50 – zorgen voor verschillende sferen.

Winkelinrichtingen moeten altijd snel lopen want tijd is geld en elke vertraging kost omzet. We vertaalden hier de uitdagende visies van de interieurarchitect Toon De Gruyter en de architect Kris Merket bijna rechtsreeks naar de uitvoering onder het motto <vandaag tekenen, morgen maken en overmorgen installeren>. Niets was zeker – alleen de openingsdatum.

Lees ook het artikel in Bouwen en Wonen 

Fotos: Liesbet Goetschalckx

Interesse? Wij bellen u!