De nieuwe campus Spoor Noord van de Artesis Plantijn-hogeschool omvat 9 aula's, 118 leslokalen, een bibliotheek, een cafetaria, kantoren en studieruimtes. De nieuwbouw is opgebouwd uit een trapeziumvormig hoofdgebouw, een langgerekt gedeelte in laagbouw aan de Noorderlaan en tot slot een binnenplaats met auditoria, een groene zone en een helling naar de uitgestrekte ondergrondse parking. Deze nieuwe campus zal 3.500 studenten huisvesten die er de professionele bacheloropleidingen zullen volgen.

De opdrachtgever vertrouwde ons de inrichting toe van inkom, foyer, receptie en balie, bibliotheek, restaurant en de studentenadministratie. De inrichting diende te gebeuren met maatmeubilair in hoogwaardige materialen.

De ontvangstbalie (7 op 7 meter) en de bibliotheekbalie (4 op 4 meter) stelden ons voor serieuze uitdagingen omwille van hun omvang. We dienden ze in respectievelijk 6 en 4 afzonderlijke stukken te maken. Omwille van de verwachte afwerkingsgraad en de naadloze aansluiting van de verschillende stukken moesten deze in ons atelier volledig gemonteerd worden om ze daarna terug te demonteren en op locatie opnieuw op te bouwen. De binnenconstructie is in multiplex met uitsparingen rondom voor elektro en sanitair (radiator) De te lakken delen werden in onze spuitafdeling geschuurd en afgelakt.

De afwerking van de panelen werd voorzien in zwart gelakt MDF (ontvangstbalie) of in laminaat Arpa Fenix (bibliotheekbalie). Buitenhoeken werden met Helbig alu-profielen versterkt. Voor de werktabletten gebruikten we corian glacier white, die ter plaatse naadloos verlijmd werden. De binnenbekleding werd voorzien in lariks fineer. Dit is een designcitaat dat aanknoopt bij de zijwanden in massief lariks die we in de foyer voorzagen.

Deze zijdewanden werden door ons in een eerdere fase geplaatst omdat ze essentieel zijn voor de ruimteopdeling. De wanden werden gemaakt uit FSC gelabeld lariks hout en zetten een rustgevend en natuurlijk accent in de grote open ruimtes. Naar brandveiligheid is het gebruik van hout niet steeds evident. Om aan deze bezorgdheid tegemoet te komen, voorzagen wij een brandwerende behandeling. Ook de geïntegreerde binnendeuren in deze wanden zijn brandwerend.

Activiteit: 

Interesse? Wij bellen u!