Visie

Geschiedenis

Voor het ontstaan van de firma Beneens Jozef en Zonen moeten we bijna tachtig jaar teruggaan in de tijd. We schrijven 1935, wanneer Jozef Beneens als zelfstandig timmerman aan de slag gaat in een afgedankt schoollokaal in Oevel. Dankzij het gedegen vakmanschap en de persoonlijkheid van Jozef verwerft de werkplaats al snel aanzien en een vaste kern van klanten.

In 1948 neemt Jozef Beneens zijn intrek in een ruimer atelier. Nu begint de stelselmatige groei van de onderneming en zonen Staf, Herman en Karel komen hun vader vervoegen in de zaak.

In 1971 wordt de vennootschapsstructuur gewijzigd en wordt de strategische focus ruimer geformuleerd. De beslissing om te diversifiëren en een zo groot mogelijke markt te bereiken in de bouwwereld, ligt aan de basis van het huidige succes van Bouwbedrijf Beneens. In 1992 werd dochterbedrijf Beneens Alucon opgericht dat als Reynaers partner aluminium schrijnwerk assembleert en plaatst.

In 1995 start de bouw van een nieuw industrieel complex in Olen. Onder leiding van de broers Staf en Karel (1948-2016) werd het bedrijf een grote regionale speler. In 2014 werd het moederbedrijf overgegeven in handen van de derde generatie. Commercieel directeur Jo Beneens en technisch directeur Joeri Beneens leiden het bedrijf.

Vandaag is de firma Beneens een algemene bouwonderneming met verschillende business units. De oorspronkelijke zin voor kwaliteitswerk blijft tot vandaag het handelsmerk van Beneens, maar we onderscheiden ons ook op het vlak van duurzaam bouwen. We groeien verder maar blijven een familiebedrijf in hart en nieren. Alle werknemers behoren tot onze “familie” en hebben een doel gemeen: verder bouwen aan prachtige realisaties van tevreden klanten.