Voor vijf studenten TEW en Handelsingenieur van de Universiteit Antwerpen verliep het laatste examen van hun universitaire carrière wel heel bijzonder. Naast de professoren kregen ze er nog een jury bij van meer dan een dozijn bedrijfsleiders en managers. Zij namen een dag de tijd om de afstudeerprojecten over duurzaam ondernemen in hun bedrijven samen te bespreken en te beoordelen.

Hans Verboven, professor aan de BASF-Deloitte-Elia leerstoel, licht zijn initiatief toe: “We laten onze studenten bij KMO’s een thesisproject uitvoeren rond duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is een win-win voor iedereen. De studenten krijgen voeling met het bedrijfsleven, de ondernemingen krijgen waardevolle input bij hun beleid en wij hebben een overzicht van wat goed en minder goed werkt in de praktijk.”

Onder de deelnemende bedrijven waren naast de MVO-voortrekkers Glacio-IJsboerke en Bouwbedrijf Beneens, HAVI Logistics uit Geel, Agrifirm uit Grobbendonk, Groep Van Roey uit Rijkevorsel, IJsproducent Van Gils uit Weelde, keukenkastenfabrikant Unidoor uit Dessel, digitale drukkerij Universitas uit Schoten, Metaalhandel Werrens uit Balen en Geysen Industrial Maintenance uit Geel. Zij tonen dat er in de Kempen, ongeacht de verschillende startposities, serieus werk gemaakt wordt van duurzaam ondernemen.

François Peeters, veiligheids- en milieucoördinator en begeleider van een duo studenten, is tevreden over het initiatief: “We moeten echt inzetten op bewustmaking bij onze Kempense KMO’s. In die zin wordt hier echt missioneringswerk verricht. Dat wij hier in volle vertrouwen in zo’n mooi kader de interne keuken van onze bedrijven bespreken met zoveel academische input, is ook een prachtige ervaring.”

Ook voor de organisator was het een succes: “De studenten zijn allen geslaagd tot zelfs grootste onderscheiding toe. Een student heeft zelfs een contract gekregen na de voorstelling”, aldus Verboven.

Bron: Made In Kempen