Grootvader Jozef Beneens begon tachtig jaar geleden als schrijnwerker en trappenmaker. De drie zonen Staf, Herman en Karel stapten in de zaak. Vanaf de jaren zeventig specialiseerden ze in winkel- en horeca-inrichting – nog steeds een belangrijke niche. Ondertussen is het bedrijf ook een referentie voor omvangrijke bouwprojecten, veelal B2B, of grote particuliere bouw- en renovatieprojecten.

“We zijn sterk in alles wat een hoge afwerkingsgraad of extra kwaliteit en moeilijkheidsgraad vraagt”, zegt Joeri Beneens, die samen met neef Jo het bedrijf leidt.  “We hebben een efficiënte structuur met drie business units: ruwbouw, interieurwerk en hout- en buitenschrijnwerk. Daarnaast is er nog zusterbedrijf Beneens Alucon met Luc Beneens voor alle aluminiumwerken. Onze 140 medewerkers beschikken over heel veel knowhow en ervaring. Onze grote sterkte is dat onze teams goed samenwerken. Dat maakt ons bij complexe werken bijzonder efficiënt. Ons eigen ultramodern machinepark laat het toe om heel veel in eigen beheer uit te voeren.”

“De klant ontzorgen: dat is onze voornaamste doel. We denken met hem mee, liefst al van in de ontwerpfase. We bieden één aanspreekpunt voor het ontwerp, coördineren en het realiseren van al de werken. We kunnen zelf alle ramen, deuren, meubilair en andere onderdelen op maat uitwerken en zoeken mee naar onderhoudsvriendelijke technologieën. De juiste bouwpartner neemt al je kopzorgen weg zodat de bouwheer zich op zijn kernactiviteiten kan concentreren”, zegt Joeri Beneens

Het management en de tien projectleiders zijn mee met de laatste technologieën en technieken op vlak van BEN-bouw en ecodesign. “Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de klimaatdoelstellingen te bereiken.” Binnenkort opent Beneens een bijkomend kantoorgebouw in duurzame houtmassiefbouw. Daarnaast legt men de laatste hand aan een technologisch indrukwekkende verwarmings- en stroomopwekkingsinstallatie die het bedrijf energieonafhankelijk zal maken:  een paradepaardje van duurzame innovatie.

Beneens heeft een hart heeft voor het milieu en de medemens, maar ook de klanten en werknemers hebben een hart voor het bedrijf. Dat bleek uit de steunbetuiging en medeleven toen voormalig zaakvoerder Karel Beneens begin 2016 plots overleed. “Het is duidelijk dat hij op veel mensen een grote indruk heeft nagelaten als mens maar ook met zijn passie voor duurzaam ondernemen. Die visie zetten wij voort”, aldus Joeri. “Dat maakt ons speciaal.”