De “Schrijnwerk Awards”, een initiatief van het gerenommeerd vakblad Schrijnwerk, bekronen sinds 2005 het vakmanschap en innovatie binnen de Belgische schrijnwerk- en interieurbouwsector. Uit meer dan vijftig inzendingen werden door een onafhankelijke vakjury in vijf categorieën de laureaten gekozen. Onder de winnaars maar liefst drie Kempische bedrijven: Bouwbedrijf Beneens uit Olen¸ Jos Heylen NV uit Hulshout en Beneens Alucon uit Olen.

De eerste prijs in de categorie timmer- en schrijnwerk ging naar Bouwbedrijf Beneens. Zij realiseerden de volledige transformatie van het historische pand “De Dekenij” in de Nieuwstraat in Geel in opdracht van de schoenenwinkel en lederwarenzaak Pedico. Voor Karel Beneens was het al de vierde prijs.

Jos Heylen NV uit Hulshout won de eerste prijs in de categorie “Interieur” met een totaalinrichting van een 30 jaar oude woning. naar een ontwerp van architect Dimitri Pauwels. Voor zaakvoerder Jos Heylen was het ook al de tweede keer dat hij de prestigieuze award naar huis mocht nemen.

In de categorie aluminium schrijnwerk eindigde Beneens Alucon NV na een nek-aan-nek-race op de tweede plaats. De prijs kwam er voor de markante toonzaal van de deuren- en trappenfabrikant D’hondt in Geel. Luc Beneens is dan wel tevreden met zijn tweede plaats maar had toch liever gewonnen. “Ik heb echter al een prestigieus project in gedachten waarmee het volgend jaar hopelijk wel lukt” zegt hij optimistisch.

Op de uitreiking in Heule bij Kortrijk waren meer dan driehonderd genodigden. In Olen vierden de zaakvoerders samen de overwinning nog eens na. Want de drie ondernemingen zijn geen concurrenten, maar werken dikwijls met elkaar samen. “Wij Kempische bedrijven moeten aan elkaar hangen” zegt Jos Heylen. “We hebben een uitgebreid netwerk van gereputeerde firma’s waarmee we samenwerken.” De drie zaakvoerders zijn bijzonder trots op hun schrijnwerkers: “We hebben hier in de Kempen hooggeschoolde vaklui die probleemloos de concurrentie uit het buitenland aankunnen.” Deze prijzen zijn eigenlijk vooral hun verdienste” besluit Karel Beneens. Samen zijn ze het er over eens: “Het is onze ambitie om aan de top in ons vakgebied te staan.”

V.l.n.r. Karel Beneens, Jos Heylen en Joeri Beneens met de awards en de onderscheiding.

ZIe ook: made Kempen