De ervaring zit in de Kempen: 20 gouden eretekens Elite Van de arbeid voor Beneens.

Groot feest bij Beneens. Twintig schrijnwerkers met allen al minimum 15 jaar dienst hebben op de beurs Bois et Habitat te Namen het gouden ereteken Laureaat van de Arbeid, Expert van het Hout, gekregen. Het bedrijf maakte van de gelegenheid gebruik om alle medewerkers met meer dan 15 jaar dienst te vergasten op een busuitstap naar Namen, een bezoek aan de houtbeurs en een feestelijk diner achteraf.

“De selectie voor de onderscheiding gebeurt per sector en is gebaseerd op beroepsbekwaamheid en sociale inzet. De toekenning van de titel is de waardering voor uitstekend uitgevoerde professionele activiteiten binnen de houtsector.” aldus de organisator, het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid.

Technisch directeur Joeri Beneens is opgetogen met de onderscheidingen: “De ervaring zit bij ons, zeg ik altijd. Het is steeds onze visie geweest om het verschil te maken door de kwaliteit van ons werk. En het zijn onze ervaren stielmannen die deze kwaliteit elke dag moeten waarmaken. De grote meerderheid van onze werknemers is al jaren bij ons. Van die stabiliteit profiteren ook onze klanten. Ik zie deze onderscheiding dan ook een beetje als een label voor de kwaliteit van ons werk.”

Door peterschapsprojecten en speciale startjobs voor jongeren probeert het bedrijf die kennis en ervaring van de ouderen over te brengen op een nieuwe generatie. Joeri Beneens: “Het is echt wel noodzaak deze kennis over te dragen aan onze schoolverlaters en nieuwe medewerkers. Zo zorgen we dat nieuwe ervaring en kennis kan groeien.”

Bron: Made in Kempen