Donderdagavond is de prijs Ondernemen 2019 uitgereikt tijdens een gala in Alta Ripa in Oud-Turnhout. Zo’n 400 ondernemers tekenden present. De zaakvoerders van de winnende onderneming, bouwbedrijf Beneens uit Olen, reageerden verrast: “We zijn echt geschrokken. Dit is super. De voorbije jaren hebben we altijd opgekeken naar bedrijven die de Prijs Ondernemen hebben gewonnen. Nu zijn we het zelf. Dat voelt enorm goed. We zijn met zo’n 150 medewerkers. We hebben veel handen nodig. Handen van goud, zijn het. Deze prijs is voor al onze medewerkers.”

Wereldprimeur

Beneens is een bouw- en familiebedrijf in Olen. Op dit moment werkt het mee aan een wereldprimeur om als eerste een volledig huis in 3D te ‘printen’ in beton. Dit project – met de naam C3PO – wordt gecoördineerd door Kamp C. Om de Prijs Ondernemen te winnen heeft Beneens sinds 20 juni een intens parcours afgelegd. In totaal negen genomineerde bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen maakten kans op de prijs. Via een online voting zijn drie bedrijven doorgestoten naar de finale. Een expertenjury reikte uiteindelijke de Prijs Ondernemen uit aan Beneens.

Trots

“Ik ben enorm trots op de negen ondernemingen die hier vanavond hebben mee gedaan voor alle prijzen. Ze steken hun nek uit”, sprak Tom Laveren, directeur van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “Deze bedrijven investeren miljoenen en zorgen zo voor de vooruitgang in onze maatschappij. Op een avond als deze moeten we de krachten bundelen. Ik geloof erin dat we elke ondernemer in onze regio kunnen helpen starten, groeien, bloeien en samenwerken en zo onze regio tot een referentie kunnen maken.”

Laveren deed ook een oproep aan de aanwezige politici. “Er is bijna een Vlaamse regering. Ga voor gedurfde keuzes. Ga voor verandering. Geef ons waar voor ons geld. We vertrouwen erop dat jullie het verschil maken voor onze ondernemers.”

Bron: made in Kempen