Bouw- en Interieurbedrijf Beneens uit Olen heeft er een zusje bij. Onder de naam Benemed bundelt het bedrijf zijn expertise voor de zorgsector. Joeri Beneens: “We hebben de laatste jaren veel expertise opgebouwd in de zorgsector. Deze markt is sterk in beweging en vanaf het begin hebben wij ingezet op de realisatie van groepspraktijken, waar we nu mooie referenties hebben.”

Onder de naam Benemed (www.benemed.be) positioneert Beneens nu een vast team met kennis en expertise in de zorgsector. Het team coördineert de totaalprojecten van ontwerp, ruwbouw, technieken, schrijnwerk en interieur. Daarnaast lanceert het bedrijf ook een reeks moduleerbare standaard meubels. Joeri Beneens: “We starten vandaag al met 3 reeksen meubels die uitbreidbaar zijn met alle functionaliteiten om de organisatie in een medische praktijk te perfectioneren. Op vlak van organisatie, hygiëne en duurzaamheid zijn dit echte pareltjes.”

De interieurafdeling van Beneens is bekend voor haar high-end realisaties. Ook die filosofie zet zich door bij Benemed. “Medische interieurs stellen hogere eisen dan private ruimtes. Functionaliteit, ergonomie en hygiëne zijn een absolute basisvoorwaarde. Maar wij gaan verder en denken ook aan de esthetiek. Onze kasten kunnen naast de standaard kleuren ook volledig af gestemd worden op andere kleuren in het interieur zodat er een totaalbeleving gecreëerd wordt. Dezelfde materialen kunnen ook terug komen in de balie, wachtruimte voorraadkamer en andere onderdelen van het interieur.” zegt Joeri.