Duurzame industriële loods

De houtskeletbouwloods Teunenberg is in zijn ontwerp volledig bio-ecologisch en klimaatneutraal geconcipieerd, wat niet evident is voor een publiek gebouw met een semi-industrieel karakter. Het ontwerp in moderne, functionele architectuur past ondanks zijn monumentaliteit in de natuurlijke omgeving. Bij de materiaalkeuze stond compromisloze duurzaamheid centraal, tot in de details toe. De loods is bovendien deel van een ecosysteem met o.a. natuurlijk waterzuivering. Dit alles maakt het gebouw een toonbeeld van duurzame innovatie en een terechte winnaar van de schrijnwerkawards 2016!

houtbouw loods duurzaam energieneutraal beneens hal houtmassiefbouw, CLT

Houthandel Luyten

Het eerste kwaliteit hout kon de bouwheer natuurlijk zelf uitkiezen. Voor de plaatsing werd beroep gedaan op Bouwbedrijf Beneens uit Olen, dat een sterke schrijnwerkafdeling heeft en heel wat ervaring met gevelbekleding in houtsoorten. De architect van dit project was Jef Beneens, waardoor realisatie en ontwerp een beetje een familiezaak werd voor het bouwbedrijf.

De bouwheer had een duidelijke esthetische visie op het lijnenspel van de houten beplanking. De planken moesten van de voorgevel tot de achtergevel perfect gecalibreerd doorlopen over het dak. De planken Ze waren bovendien erg smal om een slank effect te bereiken.

Inrichting bedrijven houtbouw gevelbekleding beplanking algemene bouwwerken bedriijfsgebouw

Schoen- en lederwarenwinkel Pedico in Geel

Beneens Alucon en Bouwbedrijf Beneens stonden in voor de volledige transformatie van dit historische pand in de Nieuwstraat in Geel in opdracht van de schoenenwinkel en lederwarenzaak Pedico. Het nieuwe pand combineert het historische gedeelte met een ecologische nieuwbouw met een groendak van 740m². Midden achteraan zorgt een enorme patio van de verdieping onder het gelijkvloers tot de twee etages erboven voor een natuurlijke lichtinval in het gehele pand. Hier ziet u CLT-Bouw op zijn best.

winkelinrichting pedico schoenwinkel schoenenwinkel inrichten inrterieur restauratie houtmassiefbouw, schrijnwerkawards monument restaureren interieur inrichting beneens clt houtbouw, reynaers aluminium ramen

Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis in Geel

De geschiedenis van het OPZ Geel is nauw verbonden met het eeuwenoude systeem van de gezinsverpleging van psychiatrische patiënten. Vandaag de dag is het OPZ een geïntegreerd psychiatrisch kennis- en dienstencentrum. De voorgevel van het OPZ in Geel is monumentaal. Teneinde deze historische gevel z'n grandeur te laten behouden, werd bij de renovatie besloten om wederom houten ramen te plaatsen. Wij mochten alle schrijnwerk uitvoeren.

Inrichting: openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis in Geel

Restauratie geklasseerd handelspand in Leuven

We vonden voor u de mooiste nachtwinkel van Leuven in de Diestsestraat. De gevel is een pareltje dat zo uit een tekening van Anton Pieck zou kunnen komen. Nachtwinkels hebben soms onterecht een kwalijke reputatie. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Initiatieven van de stad Leuven dragen ertoe bij dat nachtwinkels hun functie vervullen op een manier die het straatbeeld en de algemene winkelervaring ten goede komt

Restauratie geklasseerd handelspand in Leuven

Restauratie

Voor de restauratie of renovatie van erfgoed bent u bij ons aan het juiste adres. Van minutieuze reconstructies volgens de regels der kunst tot nieuwe interpretaties op een traditioneel thema ... we maken het voor u!

Restauratie beschermd monument beneens erfgoed

Pagina's