Oud Badhuis Antwerpen

Het Oude Badhuis aan het Stuivenbergplein dateert van 1922. Toen was het effectief een badhuis. In de jaren ‘90 werd het omgetoverd tot een ontmoetingscentrum, wat het tot op vandaag nog is. Naast vergaderruimtes zijn er onder meer een grote zaal voor optredens, theater en evenementen, alsook een danszaal en een polyvalente ruimte. Het is het trfepunt voor het verenigingsleven.

Schoen- en lederwarenwinkel Pedico in Geel

Beneens Alucon en Bouwbedrijf Beneens stonden in voor de volledige transformatie van dit historische pand in de Nieuwstraat in Geel in opdracht van de schoenenwinkel en lederwarenzaak Pedico. Het nieuwe pand combineert het historische gedeelte met een ecologische nieuwbouw met een groendak van 740m². Midden achteraan zorgt een enorme patio van de verdieping onder het gelijkvloers tot de twee etages erboven voor een natuurlijke lichtinval in het gehele pand. Hier ziet u CLT-Bouw op zijn best.

winkelinrichting pedico schoenwinkel schoenenwinkel inrichten inrterieur restauratie houtmassiefbouw, schrijnwerkawards monument restaureren interieur inrichting beneens clt houtbouw, reynaers aluminium ramen

Winkel in Leuven

Voor kledingzaak Patio in Leuven realiseerden we de volledige renovatie en uitbreiding van een statig herenhuis op de Bondgenotenlaan als woon-en handelszaak. In het design stonden lichtinval en een elegante combinatie van oude en innovatieve elementen samen. er werd veel gewerkt met grote glaspartijen. De achterbouw werd voorzien van een groendak. De langgerekte winkelruimte geeft door de doordachte lichtkeuze een open ruimtegevoel.

Winkel inrichten Leuven

Inrichting Lokettenzaal Vlaams Parlement

De lokettenzaal werd in 1937 ontworpen door Victor Bourgeois, de hoofdvertegenwoordiger van het Belgische modernisme. Met deze zaal, ‘De Loketten’, wilde Victor Bourgeois “de dimensies van de straten van de stad overnemen binnen het gebouw om zo een publieke binnenruimte te creëren”. Verder zei hij daarover: “De Loketten is de meest symbolische ruimte van het gebouw, de plek waar de administratie in contact komt met het publiek”.

winkelinrichting

Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis in Geel

De geschiedenis van het OPZ Geel is nauw verbonden met het eeuwenoude systeem van de gezinsverpleging van psychiatrische patiënten. Vandaag de dag is het OPZ een geïntegreerd psychiatrisch kennis- en dienstencentrum. De voorgevel van het OPZ in Geel is monumentaal. Teneinde deze historische gevel z'n grandeur te laten behouden, werd bij de renovatie besloten om wederom houten ramen te plaatsen. Wij mochten alle schrijnwerk uitvoeren.

Inrichting: openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis in Geel

Restauratie geklasseerd handelspand in Leuven

We vonden voor u de mooiste nachtwinkel van Leuven in de Diestsestraat. De gevel is een pareltje dat zo uit een tekening van Anton Pieck zou kunnen komen. Nachtwinkels hebben soms onterecht een kwalijke reputatie. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Initiatieven van de stad Leuven dragen ertoe bij dat nachtwinkels hun functie vervullen op een manier die het straatbeeld en de algemene winkelervaring ten goede komt

Restauratie geklasseerd handelspand in Leuven

Restauratie

Voor de restauratie of renovatie van erfgoed bent u bij ons aan het juiste adres. Van minutieuze reconstructies volgens de regels der kunst tot nieuwe interpretaties op een traditioneel thema ... we maken het voor u!

Restauratie beschermd monument beneens erfgoed