Houtbouw is van alle tijden, maar de ontwikkelingen die de laatste jaren plaatsvonden zijn indrukwekkend. Wij hebben de innovaties op de voet opgevolgd en kunnen u onze expertise in één van de meest veelbelovende constructievormen aanbieden: houtmassiefbouw met kruislagenhout of CLT (cross laminated timber).

Deze relatief nieuwe bouwmethode is in Duitsland en Oostenrijk tot de perfectie gerijpt. De specifieke opbouw van dit type houtmassiefbouw heeft heel wat voordelen in vergelijking met de staal- of betonbouw en het is bovendien goedkoper.

CLT-bouw biedt meer designvrijheid door hun bijzondere stevigheid. U kan kiezen of en waar u hout zichtbaar laat als designelement. De CLT-panelen laten alle keuzes open naar gevelafwerking en binnenbekleding.

Hout is een natuurlijk, gezond materiaal. Door de keuze voor het duurzame  PEFC hout verkleint de ecologische voetafdruk van uw totale constructie. CLT-bouw biedt uitstekende waarden qua thermische isolatie en luchtdichtheid en zijn geschikt voor passiefbouw.

Door de hoge graad van prefabricage van panelen kan erg snel gebouwd worden, tot wel 30% sneller dan bij klassieke methodes. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat alle openingen voor technieken uitgespaard kunnen worden voor de panelen op de werf komen.