Woonerf De Zagerij

In het hartje van Oevel, op een boogscheut van het gezellige St-Michielsplein, bouwden we woonerf De Zagerij. Dit project op een bijzondere locatie biedt luxe, geborgenheid, privacy en het veilige gevoel om tot een grotere woongemeenschap te behoren.  De Zagerij omvat vier gebouwen met elk vijf appartementen in een smaakvolle en tijdloze architectuur van de hand van architect Jef Beneens. Als bouwpromotor staat Bouwbedrijf Beneens garant voor een hoogstaande afwerking met uitzonderlijke aandacht voor energiezuinigheid en innovatieve materialen.

Duurzame industriële loods

De houtskeletbouwloods Teunenberg is in zijn ontwerp volledig bio-ecologisch en klimaatneutraal geconcipieerd, wat niet evident is voor een publiek gebouw met een semi-industrieel karakter. Het ontwerp in moderne, functionele architectuur past ondanks zijn monumentaliteit in de natuurlijke omgeving. Bij de materiaalkeuze stond compromisloze duurzaamheid centraal, tot in de details toe. De loods is bovendien deel van een ecosysteem met o.a. natuurlijk waterzuivering. Dit alles maakt het gebouw een toonbeeld van duurzame innovatie en een terechte winnaar van de schrijnwerkawards 2016!

houtbouw loods duurzaam energieneutraal beneens hal houtmassiefbouw, CLT

Houthandel Luyten

Het eerste kwaliteit hout kon de bouwheer natuurlijk zelf uitkiezen. Voor de plaatsing werd beroep gedaan op Bouwbedrijf Beneens uit Olen, dat een sterke schrijnwerkafdeling heeft en heel wat ervaring met gevelbekleding in houtsoorten. De architect van dit project was Jef Beneens, waardoor realisatie en ontwerp een beetje een familiezaak werd voor het bouwbedrijf.

De bouwheer had een duidelijke esthetische visie op het lijnenspel van de houten beplanking. De planken moesten van de voorgevel tot de achtergevel perfect gecalibreerd doorlopen over het dak. De planken Ze waren bovendien erg smal om een slank effect te bereiken.

Inrichting bedrijven houtbouw gevelbekleding beplanking algemene bouwwerken bedriijfsgebouw

Schoen- en lederwarenwinkel Pedico in Geel

Beneens Alucon en Bouwbedrijf Beneens stonden in voor de volledige transformatie van dit historische pand in de Nieuwstraat in Geel in opdracht van de schoenenwinkel en lederwarenzaak Pedico. Het nieuwe pand combineert het historische gedeelte met een ecologische nieuwbouw met een groendak van 740m². Midden achteraan zorgt een enorme patio van de verdieping onder het gelijkvloers tot de twee etages erboven voor een natuurlijke lichtinval in het gehele pand. Hier ziet u CLT-Bouw op zijn best.

winkelinrichting pedico schoenwinkel schoenenwinkel inrichten inrterieur restauratie houtmassiefbouw, schrijnwerkawards monument restaureren interieur inrichting beneens clt houtbouw, reynaers aluminium ramen

Moderne villa

Wat is er belangrijker dan de inrichting van uw eigen huis of appartement? Kies daarom voor een partner die uw plannen, ontwerpen en dromen kan realiseren binnen uw budget. Bekijk hier een mooie realisatie van onze interieurafdeling.

Interieurinrichting: moderne villa

Interieur- en designzaak Donum in Antwerpen

Wie belt Donum, de nationale referentie op het vlak van interieurinrichting en design, wanneer een nieuwe vestiging moet groeien uit een casco bouwschil?  Het antwoord is: ons.

Als locatie voor hun nieuwe Antwerpse showroom koos Donum een schitterend pand, het voormalige revalidatiecentrum APRA, aan de Frankrijklei uit. Bouwgroep Xior stripte het gebouw samen met M2 Architecten volledig. De oude slaapzalen, operatiekwartieren, gangen en sportzalen maken in 2013 plaats voor 207 luxueuze studentenkamers, een bibliotheek, filmzaal, studieruimte, multimediakamer, studentencafé en binnenplein. Op het dak is er zelfs een sportveld. En op de benedenverdieping en in de kelder bevindt zich vanaf heden de nieuwe Donum-winkel – waarop wij bij Bouwbedrijf Beneens bijzonder trots zijn.

Interieurzaak interieurinrichting winkelinrichting design renovatie winkel kantoor toonzaal beneens donum antwerpen

Exclusieve villa

Wat is er belangrijker dan de inrichting van uw eigen huis of appartement? Kies daarom voor een partner die uw plannen, ontwerpen en dromen kan realiseren binnen uw budget. Bekijk hier een mooie realisatie van onze interieurafdeling.

Kantoorgebouw te Olen

We geloven zeer sterk in de toekomst van CLT-bouw, daarom hebben we ons eigen kantoorgebouw in deze techniek opgetrokken. 

Wat we onze klanten altijd aanraden, hebben we hier zelf in de praktijk gebracht. We werken met hoogwaardige materialen en zorgen voor maximale energiezuinigheid. De energie die we nodig hebben voor elektriciteit en verwarming van dit gebouw wekken we volledig zelf op.

beneens clt houtbouw kantoor kantoorinrichting duurzaam bouwen

Kantoorgebouw

Voor Codipack in Olen realiseerden we een nieuw bedrijfsgebouw dat volledig geschikt is voor “het nieuwe werken”. Aantrekkelijke wachtruimtes, een vergaderzaal, een teamroom, creatieve hoeken, een keuken enz. maken het tot een multifunctioneel geheel. Open ruimtes en veel licht en transparantie stonden centraal in het ontwerp. Naast het interieur deden we ook de aanpassingswerken om het bestaande gebouw qua ruimtegevoel te moderniseren. Als bouw- en interierbedrijf hebben we voor zo'n gemengde projecten een extra troef bij de snelle en gecoördineerde uitvoering.

\>
kanttorinrichting, kantoor inrichten olen, codipack beneens renovatie kantoorgebouw interieur

Pagina's